2 Mayıs 2010 Pazar

TARİHİ ADANA KAZANCILAR KEBAPÇISI

Cuma akşamı bütün şirket Kalamış'taki Tarihi Adana Kazancılar Kebapçısı'na gittik , 30 kişilik masa kurduk , yedik içtik ; yazması bana düştü. Okuyanlar sürekli şirketle yemekte olduğumu düşünecekler ama böyle denk geldi her zaman denk gelmez.

Kazancılar Kalamış sahilde parkı geçtikten sonra marinaya gelmeden solda 4 katlı bir bina. Aslında 1908 yılında Adana Kazancılar'da kurulumuş ayaklı bir kebap tarihi. 5 nesildir mangalı babadan oğula bırakmak yerine ustadan kalfaya bırakarak bugüne gelmişler.

Eşimle özellikle yazın terasında yemek yemek için giderdik ama epeydir gitmiyorduk , şirketteki arkadaşlarım bana yer tavsiye et deyince burası aklıma geldi , soluğu Kazancılar'da aldık. Verdiğimiz aranın Kazancılar'ı hiç değiştirmediğini gördük. Aynı dikkatli servis , aynı lezzetli Adana kebap ve harika içli köfteler.

Buradaki her kebabı her ara sıcağı ya da mezeyi övmek mümkün değil , gittiğinzde yemeniz gereken bazı özel lezzetleri var. Bunların başında elbette ki enfes Adana kebabı geliyor. Diğer kebaplara göre tadıyla hemen öne çıkıyor. Eh 102 yıldır yaptıklarına göre bu kadar güzel olmasına şaşırmamalı. Bir de kebaptan önce bir içli köfte geliyor ki parmaklarınızı yersiniz. İçli köftenin tadına bakmadan sakın geçmeyin. Adana kebap sevmeyenlere kuzu çöp şişlerini de önermek gerek zira bu kebapları da ortalamanın çok üstünde.İnce eti yassı olarak pişirerek sundukları Usta kebabı var ki denemediyseniz onu da pas geçmeyin Bir de burada verilen şalgam ile gavurdağı salatasının tadına doyum olmuyor. Bunlar dışındaki aşırı salçalı çiğ köfte , pide , meze çeşitleri gibi yemekleri övecek kadar özel bulmadığımı aklınızda tutun , gittiğinizde bunlara abanıp kebap gelmeden doymayın. Tatlılarında da özel bir lezzet yok hatta tatlıları kendileri yapmış dışarıdan mı geliyor anlayamadım , çok tavsiye etmiyorum.

Tüm bu lezzetlere güzel bir yaz akşamında 4.kattan görülen muhteşem Kalamış Marina manzarasını ve Kazancılar'ın servis elemanlarının sempatik servislerini de eklerseniz mutlaka gidilmesi gereken bir yer diye düşünüyorum.

Kazancılar muadil kebapçılara göre biraz daha ekonomik. Limitli içkili fiks menü 55 lira , normalde adambaşı içkili çıkacağınız fiyat da yaklaşık aynı. Bu nedenle fiks menülerden hoşlanmıyorum çünkü hem daha ucuz olmuyor hem de yemek istediğim istemediğim herşey önüme geliyor.

Kebap sevenlere mutlaka denemelerini tavsiye ediyorum.

Afiyet Olsun. EAT RESPONSIBLY.

Hiç yorum yok: