31 Mayıs 2010 Pazartesi

THE SWAN

Sıra geldi İngiltere’ye gideceklere yemeden içmeden sakın ölme diyeceğimiz , gönüllerimizde taht kurmuş sıcacık bir mekan olan The Swan Pub’a.

Burası Hyde Park ile Kensington Gardens’ın tam birleştiği noktada , her iki parkada bakan 2 katlı eski bir İngiliz pub klasiği. 17. yüzyılda yine aynı yerde kurulmuş ve Marble Arch’ta asılacak olan mahkumların son içkilerini yudumladıkları yer olarak isim yapmış.

Biz eşimle havanın sıcaklığından da yararlanarak dışarıdaki banklarda biralarımızı yudumlamayı tercih ettik. İngiliz pubları çok eğlenceli ve çok rahat. Gidip bardan biranızı alıyorsunuz , yemek istiyorsanız siparişinizi verip masanızda bekliyorsunuz. Herkes yan yana oturuyor ve sıcak bir atmosferde akşamı geçiriyorsunuz.

The Swan Fullers isimli İngiltere’nin en meşhur bağımsız bira üreticisine ait biraları satıyor. Biralar inanılmaz lezzetli , her daim buz gibi servis ediliyor ve orijinal bardaklarında veriliyor. Sıcak havada uzun bir yürüyüşün üzerine buz gibi bir bira yanına da patates kızartması ya da çerez enfes oluyor. Atıştırmalık olarak bunlar dışında tavuk kanat ve nachos da ideal alternatifler arasında.

Londra’ya gideceklerin mutlaka ama mutlaka uğraması gereken bir durak The Swan. Gidip bir bira için , tavsiyeyi veren şişmana da bir kadeh kaldırmayı ihmal etmeyin.

Afiyet Olsun. EAT RESPONSIBLY veya bu sefer DRINK RESPONSIBLY.

Hiç yorum yok: