25 Mayıs 2010 Salı

HARE & TORTOISE

Önceki yazımda noodle konusuna değineceğimi söylemiştim , işte size Londra’da kaçırmamanız gereken bir lezzet merkezi...

Hare & Tortoise kaldığımız otelin tam karşısında Kensington High Street üzerinde yaklaşık 10 masalık sushinoodle bar dedikleri türden bir mekan. Akşamları içerisi her an çok kalabalık ve servis çok hızlı. Oturur oturmaz elinize bir menü tutuşturuluyor ve 2 dakika içinde sipariş olayı bitmiş , içecekler gelmiş oluyor. Gecikirseniz asabi garson bayanların hışmına uğrayabilirsiniz zira servis ne kadar hızlı ise o kadar da suratsız ve sinirli.

Elbette ki Uzak Doğu mutfağına uzak bizler için seçim yapmak zordu ancak birkaç seçimden sonra damak tadımızı anladık ve noodle yemeklerinde karar kıldık. Uzak Doğu mutfağını sevenler için her türlü çeşitleri olduğunu belirtmek gerek ; sushi , rice , sashimi , noodles diye uzayıp giden bir listeleri var.

Biz tüm tatilimiz boyunca 3-4 kez ziyaret ettiğimiz restoranda rice , sushi ve noodle denedik, sake içtik , özel green tealerini denedik ve önerecek kadar beğendiğim yemekleri noodle oldu. Sade sevenler için chicken chow mein denen fazla sos içermeyen tavuklu noodle , daha karışık olsun soya sosuna bulansın iliklerime kadar Uzak Doğu’yu hissedeyim diyenlere chicken chilli & amp black beans önerilir. Yemekler olması gerektiği gibi sıcak sıcak servis ediliyor ve gerçekten çok lezzetli. İçinde hafif çiğ bırakılmış sebzeler , soya soslarının kalitesi ve müthiş güzel pişirilmiş tavuk parçaları ile her iki çeşit de enfes.

Bizim çok tutmadığımız ancak herkesin bayıla bayıla yediği pilav üstü ördeklerini de anlatmak gerek. Pilav dediysem bildiğimiz haşlanmış pirinç , üstüne de sosa bulanmış kızarmış ördek koyup getiriyorlar. En çok sipariş edilen yemeklerden olduğu için ben de bir akşam denedim ancak benim damak tadıma hiç uymadı , aynı akşam sushi de denedim ancak o konuya hiç girmiyorum bile. Sake ise bizim köpek öldüren cinsi şaraplarımıza benzeyen Japon pirinç şarabı , denemek size kalmış.

Mekanın en güzel tarafı hızlı servisi ve fiyatları . 5 – 6 pounda 2 kişiyi doyuracak büyüklükte kaselerde yemekler geliyor. 15 poundun altına 2 kişi tıka basa doyup kalkabiliyorsunuz. Olur da yolunuz düşerse girin ucuza çok lezzetli noodle deneyin , diğer çeşitlerine karışmam.

Afiyet Olsun. EAT RESPONSIBLY

Hiç yorum yok: