3 Nisan 2010 Cumartesi

NİAZİ'S


4 günlüğüne gittiğimiz Kıbrıs'ta casinodan vakit bulup dışarı çıktığımızda yeme içme faaliyetlerine ara verdiğim yerden devam edebilidim. Gerçi kumarhanelerin içinde de aman dışarı çıkmadan hiç ara vermeden kumara devam edeyim diye ısrar edenlere yemek veriliyor ama benim gibi adamı o alelacele yenen yemekler kesmedi , Kıbrıs'a gidilmişken şeftali kebabı yemeden dönülmezdi.

Benim gibi boğazlar meselesine önem veren ve daha önce Kıbrıs'a gitmiş olan arkadaşımı arayarak Ada'nın daha doğrusu Girne'nin en iyi kebapçısını öğrendim ; 60 yıldır Kıbrıslılara hizmet veren NİAZİ'S. İsim biraz zorlama farkındayım ama kebapları o kadar muhteşem ki isme de alışırsınız.

Eşimle sahilde yürürken mekanı gördük ve ne yalan söyleyim çok içerde ve önü kapalı diye beğenmeyerek yürümeye devam ettik. İştahlı arkadaşımın bir daha arayıp illa ki orda yiyeceksin o kebapı demesiyle kendimizi Niazi'sin içinde full kebap sipariş ederken bulduk.

Full kebap dedikleri masayı donatıp üstüne de şeftali kebabı , pirzola , kuzu şiş , tavuk şiş verdikleri tam bir akşam yemeği spesiyali. Elbette burada önemli olan lezzet şeftali kebabı. Kıbrıs'ın bu özel kebabı burada harika yapılıyor ve Ada'ya gidenlere aman ha yemeden ölmeyin diyorum. Bilmeyenleri baştan uyarmak isterim şeftali kebabı bildiğimiz kıyma kebabının benzerinin kuzu gömleğine sarılması ile yapılıyor , ağır gelir diyenler denemesin.

Benim gibi tadından yenmez , hem kebap hem de gömlek yağı diyenleri ise burada tam bir ziyafet bekliyor. Bu kebap resimde de görüleceği üzere gözünüzün önündeki ocakta nar gibi pişiriliyor ve ocakta kebapla ısıtılan sıcacık pideler ile birlikte sunuluyor. Doğrusu bu kadar İngiltere etkisinde olan bir yerde böylesi bir kebap şöleni beklemiyordum. Zaten iyi hazırlanmış kebap gömleğe sarılıp ateşte nar gibi kızartılarak tabağıma servis ediliyor , pidenin içine bol sumaklı soğanla bu lezzeti dürüp kendisiyle tanışıyorum ve daha önce nerelerdeydin diye şarkı söylemek geçiyor içimden. Gerçekten Kıbrıs'a gidip de şeftali kebabı yememek olmaz.

Bu muhteşem lezzetten sonra tatlı yemek isterseniz ki bence istemeyin bırakın kebap ağzınızda kalsın ama illa yemek isterseniz porsiyonu 5 lira ve yine resimde görüleceği üzere açık büfe. Biz hanımla bir dilim tramisu ve büyük bir parça ekmek kadayıfı aldık ona da 5 lira yazmışlar.

Full kebap kişi başı 30 lira , tatlı 5 lira yani 2 kişi gittiğinizde içkiler hariç 65 lira ödüyorsunuz. Kıbrıs'ta servis ücreti , kuver , ıvır kıvır ücretleri asla eklenmiyor. Nezaketinizle ve bonkörlüğünüzle baş başasınız.

Afiyet Olsun. EAT RESPONSIBLY.

Hiç yorum yok: