20 Nisan 2010 Salı

REYHAN PASTANESİ

Pasta denince aklıma ilk gelen isim çocukluğumdan beri Reyhan Pastanesidir. Burası İzmir için artık klasikleşmiş bir lezzet merkezidir. Yarım asır önce çalışmaya başlayan işletme bir ara kapansa da 1991’den beri İzmir’in hizmetinde ve pasta denince ilk akla gelen pastanelerin başında.

Reyhan Alsancak’ta semtin en güzel noktalarından biri olan Mustafabey Caddesi üzerinde ; bu nedenle Alsancak’a piyasaya çıkanların da uğrak mekanlarından zira bir Cumartesi günü pastanenin camekanlı salonunda oturduğunuzda neredeyse bütün İzmir önünüzden geçer. Reyhan’ın Agora gibi alış veriş merkezlerinde de şubeleri açılmış ama benim için Reyhan Alsancak’ta oturup pasta ile kahvemi yudumlamak ve gelen geçeni izlemektir.

Reyhan’ın burada yer alma sebebi piyasa yapma performansı değil ; pastalarının muhteşem lezzetiyle burada yer almayı fazlasıyla hak ediyor. Hangi pastası diye soracak olursanız tartışmasız hepsi hepsi diye bağırabilirim ancak değişik lezzetleri denemek adına Lakubar ve Pornak pastasını yemeden ölmeyin diye ısrar ediyorum. İsimlerin orjinalliği bir yana dursun lezzetlerini anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır. Bildiğim kadarıyla isim babaları Karadeniz’den yaylalar. Bu pastaların her ikisi de dilim pasta dolayısıyla gittiğinizde ikisini de rahatlıkla deneyebilirsiniz. İki dilim pasta fazla mı? Şaka yapıyor olmalısınız.

Pastanızı bitirip , kahvenizi yudumlarken eve götürmek için birşeyler isterseniz sadece Reyhan’a özgü miravan kurabiyelerini pas geçmeyin. 5 çayı ile muhteşem giden kayısı-bademli , incir-cevizli , çikolata-cevizli miravanlar için ruhunu teslim edecek tatlı hastaları tanıyorum.

Reyhan’da güzel bir beş çayı içip dostlarla tatlı tatlı sohbet ettikten sonra Alsancak’ta bir tur atıp yediklerinizi eritin , İzmir’in baharda tadına doyulmaz havasını soluyup akşam için Kordonboyu’na doğru yol alın.

Afiyet Olsun. EAT RESPONSIBLY.

Hiç yorum yok: