12 Nisan 2010 Pazartesi

BELLAPAIS'TE KYBELE RESTAURANT

Kıbrıs gezimizin sonuna doğru bizi Niazi'sin emin ellerine teslim eden arkadaşım manzaralı bir kahvaltı için Bellpais'i önerdi , biz de elbette ki gittik.

Bellapais , Girne'den Beşparmak Dağları'na doğru 5-6 km çıkılarak gidilen bir dağ köyü olan Beylerbeyin'de yer alan manastırın ismi , eskiden köyün de adıymış ama bizimkiler hangi akla hizmetse Beylerbeyi yapmış.

Köye gittiğinizde eşsiz manzara nefesinizi kesiyor , manastırı gezerken tarihi soluyorsunuz ve zamanı bir an için unutuyorsunuz. Manastır'dan Girne'yi izlemek , Ada'nın yemyeşil bahçeler arasındaki küçük yerleşimlerini ve Girne limanını seyre dalmak gerçekten harika.

Elbette ki bu kadar yol gelmişken burada birşeyler yemeden kalkmak olmaz. Bunun için size tek önerim var : Kybele . Burası tarihi Manatır ile iç içe ve aynı manzaraya karşı yemek yenebilecek harika bir yer.

Kybele'de yemeden ölmeyin denecek bir lezzet bulabileceğinizi sanmıyorum , çok ortalama bir menüye sahip şık bir restaurant. Ancak bu manzaraya karşı yemek yemeden Kıbrıs'tan dönmeyin. Biz burada sabah kahvaltısında omlet , hellim peyniri , söğüş ve zeytin yedik. Malzemeleri çok kaliteli , kötü denecek hiçbir şey yok ama dediğim gibi yemek için değil manzara için gideceksiniz.

Burada yemeğinizi yedikten sonra dönüşü yürüyerek yapmanızı tavsiye ediyorum. Yol 5-6 km olmakla beraber çok güzel ve yokuş aşağı. Birbirinden güzel villaların ve köylerin arasından yürürken yorgunluk hissedilmiyor. Yeşili katletmeden yerleşimi sağlayan Kıbrıslıları tebrik etmek istiyorum.

Kybele'de manzaraya karşı Afiyet Olsun. EAT RESPONSIBLY.


Hiç yorum yok: