28 Nisan 2010 Çarşamba

SECRET PASSION

Geçtiğimiz Pazar günü ailece güzel bir Pazar kahvaltısı yapmak üzere yola çıktık. 23 Nisan tatili sayesinde şehir boştu ve bu boşluk İstanbul’u her zamankinden de güzel ve çekici hale getirmişti. Eşimle böyle zamanlarda İstanbul’un keyfini çıkartmayı , boğaza akmayı çok severiz. Bu sebeple başka zaman olsa adım atmayacağımız boğaz trafiğine girmeyi gözümüz kesti ve Kuruçeşme’deki Macrocenter karşısında bulunan Secret Passion’a gitmeye karar verdik.

Secret Passion Kuruçeşme’de 2 ayrı ahşap ev ve evlerin bahçelerinde hizmet veren bir mekan. Yola bakan evi restoran olarak kullanıyorlar , yukarıdaki küçük ev ise çocukların kudurabildiği bir kreşe çevrilmiş , içerisi belli bir satten sonra tımarhaneye dönüyor ama çocuklar çok mutlu. Sarp içeride 2 saat boyunca palyaço ile kendinden geçti , eve döndüğümüzde yorgunluktan bayılmıştı. Dolayısıyla burası hiperaktif çocuğu olanlara da önerilecek bir mekan.

Bahçesinde oturduğunuzda arkanızda orman önünüzde deniz manzarası ile kahvaltınızı yapabilirsiniz. Gerçi deniz manzarası kesintisiz değil ama yine de idare eder. İdare edemem anne diyenlere daha sonra tam sahildeki Aşşk Kahve’yi de tanıtacağım ama manzara açısından kalender ve bizim gibi çocuğunu zaptetmesi gereken arkadaşlar için Secret Passion’ın manzarası da idare edilebilir seviyede.

Kahvaltısı ise çok zengin ve çok lezzetli . Masaya 10 çeşit peynir , bal , kaymak , tereyağı , tahin – pekmez , domates söğüş , salatalık söğüş , börek , çeşit çeşit zeytin ve yumurta geliyor. Belki şu anda hatırlayamadığım başka şeyler de gelmiştir zira masanın diğer ucunu göremiyordum. Benim bile gözüm doyduysa varın siz düşünün kahvaltının zenginliğini. Yemekten hararet bastıkça bardak bardak , galon galon çay içebilirsiniz , çay sınırsız. Bizim gibi çay içicilere termosla çay getiriyorlar. Buradaki kahvaltıyı benim performansımla bitirip her gelenin tadına bakacak olursanız akşam bile zor acıkırsınız.

Fiyatlar ise çok makul. Bu muhteşem kahvaltı sınırsız çay ile beraber 18 lira. Servis , kuver , ıvır kıvır yok , otopark ücreti yok , at hırsızı kılıklı maça vale ya da karo papaz yok. Kahvaltı ve çay hariç herşey ekstra ücretli ; su 2 lira , kahve 4 lira , portakal suyu 7 lira. Filesi 1 lira olan portakalın suyu neden her yerde bu kadar pahallı anlayamıyorum.


Secret Passion'ı güneşli bir bahar günü kahvaltı etmek isteyenlere şiddetle öneriyorum.


Afiyet Olsun. EAT RESPONSIBLY.

Hiç yorum yok: