19 Temmuz 2010 Pazartesi

MİDYECİ SEYFİ USTA ALAÇATI

Midye dolma tıpkı kokoreç gibi benim İstanbul’da iyisini çok zor bulabildiğim bir besin. İzmir’de midye dolma içine sade pilav hazırlanarak ve midyesi bozulmadan hazırlanır. İstanbul’da ise midye dolma iç pilav ile ve çok fazla iç koyulduğu için midyeyi bozarak hazırlanıyor. Midyeden ziyade limonlu iç pilav yeniyor.

İzmir’de iyi midyeciler için ayrı bir liste yapmak gerek. Midyeci Seyfi Usta bunların sadece ilki ancak en iyiler arasında olduğu kesin. Alaçatı’da meydandaki çay bahçesinin önünde onu her akşam bulabilrisiniz.

Seyfi usta midyeyi tam benim istediğim gibi hazırlıyor. Minicik midyeleri seçiyor , içine midye etini hiç bozmadan içini koyuyor size de afiyetle mideye indirmek kalıyor. 30 kuruş , 40 kuruş ve 50 kuruşa satılan midyeleri bazen o kadar taze oluyor ki ılık ılık yeme şansınız oluyor.

Alaçatı’da Şişarka’da içerken ya da içtikten sonra kendisine uğramadan geceyi asla tamamlamam. Fakat burada blogun mottosu olan EAT RESPONSIBLY olayının altını önemle çizmek isterim zira hanımla son gittiğimizde 55 tane midye yedik bir nefeste , dikkatli olun bağımlılık yapar.


Afiyet Olsun . EAT RESPONSIBLY.

3 yorum:

son kıllanma tarihi dedi ki...

abi ne yaptın ya... canım o kadar midye dolma çekti ki anlatamam:s şehir dışındayım nerden bulcam şimdi... istanbulda bildiğin güzel yerler var mı peki?

Adsız dedi ki...

midyeci seyfiye nasıl ulaşabilirim bir bilgin var mı? İzmir dışından sipariş vermek istiyorum da..

Onur Toprağın dedi ki...

Seyfi Usta'ya kışın ulaşmanız çok zor. Alaçatı'da Helvacı İmren'i arayıp akıl danışın, yaz kış açık bildiğim tek yer İmren.