15 Temmuz 2010 Perşembe

ALAÇATI İMREN HAN

Bıraktığım yerden tatlı ile devam ediyorum ; sıra geldi İmren Helva ve Tatlı Evi'ne. Burası Alaçatı meşhur olmadan önce de meşhur olan bir tatlıcı ve Alaçatı'nın popülerliğini arttırması ile daha da ünlendi. Şu anda Alaçatı'da birkaç yerde dükkan açtılar ancak biz hep tam merkezdeki İmren Han'da oturuyoruz.



Burası eski bir nalbanthaneden çok güzel bir restorasyon ile günümüze kazandırılmış bina. Önündeki masalarda oturduğunuzda hem piyasa yapıyorsunuz hem de İmren'in eşsiz tatlılarının ya da sakızlı kahvesinin tadına bakıyorsunuz. İmren'in Alaçatı'daki sakız ağaçlarının yaşatılması projesine katkılarından dolayı Tema'dan teşekkür belgesi aldığını da belirtmek gerek. Aşağıdaki ağaçlar Tema ve İmren gibi Alaçatı sevdalıları tarafından korunuyor.



İmren'de her çeşit tatlı , pasta hatta yemek bulmak mümkün. Bizim değişmez lezzetlerimiz yanında sakızlı dondurma ile irmik helvası , sakızlı kurabiye ve üstüne kahve. Çok mu sakızlı bir muhabbet oldu? Alaçatı'ya gitmişken sakızın tadına bakmadan geçmeyin. Kahvenin yanında da sakız reçeli geliyor :) uzun süre sakıza doyacaksınız.

Alaçatı'ya gittiğinizde en azından bir kahve içip soluklanmak için mutlaka uğrayın. Fiyatlar çok makul , bir kahveye dibek parası istemiyorlar. İrmik helvası dondurma ile beraber 8 lira , kurabiyenin kilosu 20 lira , kahve 4 lira ...

Afiyet Olsun . EAT RESPONSIBLY .

Hiç yorum yok: