18 Temmuz 2010 Pazar

ALAÇATI ŞİŞARKA

Alaçatıdayız , yediklerimizi eritmek için denizde geçen günün ardından Alaçatı'da keyifli bir akşam yemeğine hazırız. Alaçatı'nın ana caddesinde yan yana sıralanmış mekanların tümü çok keyifli fakat çoğu sizden oturduğunuzda kiraya ortak olmanızı bekliyor , bazıları da Alaçatı'da Ege mutfağı ile ilgisi olmayan menüler sunuyor. İşte Şişarka bu iki sorunu da gideren şirin bir Ege meyhanesi.

Caddenin , ya da sokağın diyelim , en kalabalık yerinde yer alan mekanın ister bahçesinde sokağı seyrederek oturursunuz isterseniz de sokağa atılan masaların birine kurulur sokakla beraber geceyi geçirirsiniz. Burada geleni geçeni seyredip , serin Ege rüzgarı alan Alaçatı gecesine 1 kadeh rakıyı eklemek inanılmaz bir keyif.



Lezzetlere gelince , menü biraz karışık. Herkesi memnun etmek için biraz geniş bir menü oluşturmuşlar ben her yemeklerini bilemem , 2 kez gittim ve her seferinde rakı sofrası kurduk. Ancak burada fırında hazırlanan lezzetlerini deneyenler de çok memnun kalmış. Burada tavsiye etmeyeceğim tek yemek balık olacak , Çeşme'ye gidip kültür balığı yemenin anlamı yok.

Size Alaçatı'ya gittiğinizde Şişarka'da yemeden dönmeyin diyeceğim lezzetleri mezeleri olacak. Harika zeytinyağlılar , muhteşem zeytinyağı ile hazırlanmış olarak , başarılı fava , kabak çiçeği dolması , yazın olmazsa olmazı karışık kızartma masanızdan eksik olmasın. Çok özel kuru cacık yapıyorlar soğuk soğuk tercih edebilirsiniz. Bir de Çeşme'nin meşhur kavununun yanına beyaz peynir alırsanız rakınıza buz hazırlamaya başlayabilirsiniz. Ben buraya oturduğumda bir de midye dolması alıyorum ki o başka bir yazı konusu olacak. Son gittiğimizde burada 2 çift 1 büyükten fazla içmiştik. Alaçatı'nın en güzel tarafı da bu ; istediğin kadar iç otel yürüme mesafesinde.

Şişarka'ya bu yaz henüz gitmedim ancak geçtiğimiz yaz anlattığım gibi bir rakı sofrası , oldukça bol miktarda rakı ile beraber adambaşı 50 - 60 lira civarıydı. Bir porsiyon et yemeği için bu fiyatı isteyen Alaçatı restoranları var aman dikkat , yemek yiyelim derken kurbanda danaya girmeyin. Bir de 3. sınıf şarapları 150 - 200 liradan kaktırmıyorlar mı aman aman. Siz rakı sofranızı kurun , hesap geldiğinde kriz yaşamayın.

Alaçatı'da keyifli bir rakı sofrası kuracaklara Şişarka'yı mutlaka öneriyorum.

Afiyet Olsun. EAT RESPONSIBLY.

Hiç yorum yok: