21 Mart 2010 Pazar

YEDİGÜL ANADOLU KAVAĞI


Bir İzmirli ve Giritli olarak haftada en az bir gün balık yemezsem asabi olurum , işlerim ters gider , motivasyonumu kaybederim , gece rüyalarımda çipura yerim, satıcı ile deniz mi çiftlik mi kavgası yaparım gerçi onu normal zamanda da sık sık yapıyorum. Bir başka huyumda balık yemeğe gidip mortgage taksidine yakın bir harcama yapmaktan hiç hoşlanamamam - mamam doğru oldu mu bilmiyorum dilbilgisi hep sıkıntılı olmuştur zaten.

İşte size hem iyi hem de uygun fiyatlı bir balıkçı : YEDİGÜL RESTAURANT. Anadolu Kavağı'na gittiğinizde iskelenin tam karşısında 3 katlı müthiş manzaralı bir mekan. Havalar güzel olduğunda dışarıda oturup denize ayaklarınızı sokabileceğiniz kadar yaklaşıp manzarayı daha da tadına doyulmaz hale getirebilirsiniz.



Yedigül klasik bir balıkçı , başka yerde bulamayacağınız aman illa ki yemeniz lazım denilecek bir lezzeti yok. Ancak yaptıkları herşeyi çok güzel yapıyorlar.

Bu pazar günü havayı da güzel bulunca Kavağın yolunu tuttuk , Yedigül'de bir masa kurduk. Tanesi 1.5 kiloya yakın deniz çipura önerdiler kabul ettik. Yanında midye tava ve kalamar ile harika bir ziyafet çektik.

Buraya yolunuz düşerse midye tavasını mutlaka ama mutlaka yemelisiniz , bu kadar taze ve lezzetlisini zor bulursunuz. Kalamar için aynı şeyi söylemek zor , dün yediğimiz kalamar biraz sertti. Balık konusunda tavsiyelerine uyun çünkü çok doğru yönlendiriyorlar. Dün yediğimiz çipura çok doğru pişirilmişti ve suyu kaçmadan servis edildi.

Bir de bu ziyafet ile beraber güzel Girit otlarını bulabilseydik bu yazı daha uzun ve lezzetli hale gelirdi ancak bahara giriyor olmamıza rağmen ne yazık ki turpotu , cibes , radika gibi lezzetleri bulamadık. Deniz börülcesi vardı ancak onu da pişirmekten karartmışlardı beğenmedik. İzmir'e gittiğimde otların kralını tanıtıp ekrana saldırmanızı sağlamayı planlıyorum.

Yedigül'de alkolsüz adambaşı 30-35 tl vereceğiniz en yüksek hesap , 25 liraya da fiks menü yapıyorlar ki içnde 1 kadeh içki de bulunuyor.Alkol de olursa artık içtiğinize bağlı ; 2 kişi 1 litre rakı içip sonra da bana hesap sormayın vay sen 30 dedin 100 tl verdik diye kalbinizi kırarım.

Afiyet Olsun . EAT RESPONSIBLY .

Hiç yorum yok: