2 Şubat 2011 Çarşamba

GÖZDE ŞARKÜTERİ - KADIKÖY


Günlerdir Kaıköy hakkında yazıyorum; ne hamburgeri kaldı ne pidesi, çok mu fazla oldu diye düşünürken kendimi Gözde Şarküteri ve yemeden ölmemeniz gereken en önemli lezzetlerini yazarken buldum.

Gözde Şarküteri Kadıköy balık pazarının tam ortasında öyle ki tarfiler Gözde Şarküteri’ye göre yapılıyor; dön kardeşim Gözde’den sola dümdüz yukarı çık hemen bulursun tarzı cümleleri çok duyarsınız.

Kapısı filan olmayan tam köşede bir dükkan Gözde. Boydan boya bir camekanı var, ürün grubuna göre arkasında satıcılar bulunuyor ve siz alış verişinize göre yönleniyorsunuz. Soldan sağa mezeler, şarküteri, peynirler ve pastırma olarak kabaca özetlenebilir. Zeytin, turşu gibi uvertür ise tam girişte ayak altında bulunuyor.

Gözde’nin yemeden ölmemeniz gereken birden çok lezzeti var. Dolayısıyla camekan sırasına göre mezelerden başlarsak gittiğinizde almanızı önereceğim ilk lezzet lakerdasıdır. Deniz ürünleri mezeleri bölümünde göremeyeceğiniz lakerdayı bu bölümdeki satıcıdan istediğinizde başka bir bölümden çıkarttığı torikten sizin için keser. Bu hakiki torik lakerdası gerçekten çok üst seviyede bir lezzettir ve evde yapacağınız bir rakı-balık keyfinde mutlaka öneririm.


Lakerdanızı aldıktan sonra sağa doğru ilerlediğinizde Gözde’nin dillere destan sert Ezine beyaz peynirini sakın atlamayın. Sanırım Ezine’de bile ancak bu kadar iyisini bulabilirsiniz. İddia ediyorum ki bu peynir Fransız’ın elinde olsa yeri göğü inletirdi, Yunan bunun yanında adı geçmeyecek Fetasını cümle aleme traditional Greek Feta diye satarken bu peynirin dünyada alıcı bulamaması çok acı. Ama siz yerken hüzün yapmayın, karşıdaki manavdan da kavun aldıysanız rakı sofrasında sona yaklaşıyorsunuz.

Çıkışa yakın noktada tavandan aşağıya sarkan onlarca pastırmanın içinde fotoğraftaki ustayla karşılaşacaksınız, şaşırmayın. Kendisi şehrin en iyi pastırmalarından belki de en iyisini az sonra size verecek. Size önerim antrikottan almanız, antrikot pastırmayı yerken et yediğinizi unutabilirsiniz, Hacı Bekir lokumu yiyorum sanmayın.

Gözde’nin fiyatlarını tam liste vermem imkansız. Ezine peynirinin kilosu 22 lira, pastırma 69 – 99 lira arası, antrikot 99 liraydı en son, lakerdanın kilosu 100 lira. Mezeler, diğer peynirler vs için bir ara gidip bakmanızı önemle tavsiye ederim. İlginç bir şekilde sadece domuz ürünleri satılan bölümü dahi mevcut, prociutto dahi bulunuyor.

Afiyet Olsun. EAT RESPONSIBLY.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ben oktay kanber gecengün iş başvurusunda bulundum ilk önce anlaştık vesonra kabuletmediniz oysa orda çalışmayı cokistemiştim veçoküzüldüm ben bu işi seviyorum ve yerinde ögrenmekistedim veçok üzüldüm hala neden kabuledilmedim anlamadım ilkdefared edildim lütfenbana mail atın çok kafama takıldı .oktay_okty_34hotmail.com vearayın lütfen 05362971334 biri bieymidedi lütfen bildirin