17 Şubat 2011 Perşembe

ADANALIM - KÜÇÜKYALI

Pazartesi akşamı eşimin yaşgünü için kalabalık arkadaş grubu ile birlikte Küçükyalı sahildeki Adanalım’a gittik. Gerek mekan gerekse yediklerimiz bizi oldukça memnun ederken ödenen hesap ile fiyat/performansı tavan yaptı.

Adanalım, Küçükyalı sahilde balıkçıların, ocakbaşıların ve bilimum benzeri restoranların sıralandığı hizada, ferah ve geniş bir restoran. Önce bir kış bahçesi var ki eminim yazın üstü açılınca enfes olur, üst kat ise camlar yere kadar olduğu için yine çok ferah ve abartısız mobilyaları ile rahat.

Yemeklere gelirsek, fiks menü aldığınızda masa soğuk mezeler ile donatılarak başlıyor. Hakikaten oldukça çok çeşit soğuk meze geliyor. Karışık kızartma, kuru cacık, patlıcan ezme, acılı ezme, çiğ köfte, mantar salatası ve gavurdağı salata benim hatırladıklarım. İçlerinde kötü bir lezzet yoktu fakat akşamın yıldızı içlerinden hiçbiri değildi.

Arada gelen sıcacık pideler ve arasına sürülen tereyağlar ve erzincan tulumu ile esas oğlanı yani metrelik kebabı bekliyoruz. Arada fındık lahmacun, çöp şiş , küçük peynirli pideler ve pastırmalı humus da geliyor ki hepsi çok lezzetli ama ısrarlıyız tüm bu yediklerimizin üzerine hala metrelik kebap yiyeceğiz.

Ve sonunda masanın ortasına koskocaman tahta bir fırın küreği benzeri aparat koyuyorlar, üzerine sıcak bir pide yerleştiriyorlar ve sonunda da masa boyutlarına göre değişen metrelik adana kebap geliyor, inanılmaz ama belki doymayız diye üzerine de yer yer kaburga ve tavuk kanat parçaları atmışlar.

Adana gerçekten çok lezzetli ama hani derler ya önce gözün doysun diye burada gözünüz öyle bir doyuyor ki buradan aç çıkmam mümkün değil diyorsunuz. Adeta kebabı yaşatıyorlar, yurtdışına çıkmadan önce kebap ile hasret gidermek için harika bir seçim olabilir.

Üzerine tatlı da geldi, pasta da kesildi , anlayacağınız bomba gibi bir akşam yemeği oldu. Ve en önemlisi tüm bu menünün fiyatı 35 lira, daha da bombası biz fırsat kuponu ile gelmiştik ve 25 lira ödedik, evet tüm yazdıklarım ve yanında alkolsüz içecekler ile birlikte.

Afiyet Olsun. EAT RESPONSIBLY.

Hiç yorum yok: