10 Ocak 2011 Pazartesi

SUADA G BALIK


Uzun süre ara verdiğimiz yazılara süratle geri dönüyoruz. Sarp'ın yaşgünüydü yılbaşıydı derken yazıları çok boşladık ama okuyucular sağolsun eski yazıları bile 1 haftada 1000'den fazla görüntüleyip beni şımartmışlar, teşekkür ederim.

Yılbaşından 2 hafta önce fırsat sitelerinden birinin kuponu ile Suada'da bulunan G Balık'a gittik, manzara dışında bir beklentimiz yoktu ama lezzetler de aklımızda kaldı.

Menü ızgara çerkes peyniri, ılık ahtapot salatası, közde patlıcan, zencefille marine edilmiş levrek, ızgara balık köftesi, lagos şiş ve kaymaklı kabak tatlısından oluşuyordu.

Ahtapot salatası çok değişik ve hafif bir lezzet, mutlaka öneriyorum. Yanında beyaz şarap ve boğaz manzarası enfes olacaktır. Lagos şiş çok iyi pişirilmiş, defne yaprağı ve biberin tadı balığa sinmiş, başka hiçbir eklemeye lezzet duymadan yiyoruz, enfes. Balık köftesi sevmeyen biri olarak balık köftesini deniyorum en balık lezzeti veren köftelerden ama menüde olsa yer miyim? hayır.

Muhteşem bir manzara, çok şık bir restoran ve bu yetmezmiş gibi oldukça lezzetli yemekler. O zaman yemeden ölmeyin diyorum.

Fırsat menüsü için biz adambaşı 40 lira ödedik. Normalde de çok pahallı bir boğaz baıkçısı değil. Kalamar 14 lira, ızgara ahtapot 16 lira, iki kişilik paella 44 lira, tatlılar 15 lira ve şaraplar 50 - 70 lira arası. Tabi şampanya patlatmak isteyene 1100 liraya dom perignon da var.

Afiyet Olsun. EAT RESPONSIBLY.

Hiç yorum yok: