13 Ocak 2011 Perşembe

ŞÖHRETLER BÜFE – KADIKÖY


Hazır büfelerden yola çıkmışken Kadıköy’e uzanalım ve İstanbul’un en ilginç ve bence mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir fast food klasiğine bakalım. Şöhretler şehre ilk geldiğimde yanında kaldığım arkadaşımın evinin Kadıköy Çarşı’da olması sayesinde tanıştığım ve Kadıköy’de her zaman uğradığım bir fast food cenneti. Amerikan fast foodlarından çok daha orijinal ve lezzetli.

Şöhretler’in ilginç tarafı yaptığı sandviçlerin ismiyle başlıyor. Artiz, pisikopat, efsane, manyak, deli, çılgın ile başlayan seri bugün onlarca ilginç sandviçe ulaşmış durumda. Ben ne zaman gitsem en sade olanları tercih ederim zira ismi sevimli bazı sandviçler ne yazık ki aşırı karışık haliyle bana hitap etmiyor. Ben Arnavut ciğerli sandviç, sucuk ızgara ve tavuk şinitzel margaritayı çok severim, bunlar bana daha sade geliyor, en çok tavuk şinitzel ile rus salatasını karıştırırım enfes olur. Saatlerin geceyrısını gösterdiği şu dakikalarda bir sucuk ızgara yanında da açık ayran enfes olurdu doğrusu.

Kadıköy’de sahilde yürürken bir gün karnınız acıkırsa mutlaka bir şans verin, çok beğeneceksiniz. Sandviçler 2.5 – 5 lira aralığında ve çok doyurucu, tam öğrenci işi. Elbette ki tüm öğrenci yemekleri gibi sağlıksız ama naparsınız ki bu blog salık sitesi değil. Cumartesi çarşının içine bir kez daha gireceğiz, şehrin en iyi balıkçılarını ziyaret edeceğiz.

Afiyet Olsun. EAT RESPONSIBLY.

Hiç yorum yok: