13 Ocak 2011 Perşembe

KIZILKAYALAR – TAKSİM


Sıra İstanbulluların çok iyi bildiği bir Taksim büfesinde. Taksim Meydanı’na bakan ve daha sonra Bağdat Caddesi’nde ikinci şubesini açan Kızılkayalar. Islak hamburgerin en iyi temsilcisi, bana göre en iyisi.

Yolum ne zaman Taksim Meydanı’na düşse ya Bambi’de kaşarlı dürüm atarım ki onu daha önce yazdım ya da Kızılkayalar’da ıslak hamburger ziyafeti çekerim. Islak hamburger görüntü ile lezzetin birbirine en ters olduğu yiyeceklerden biridir, o nedenle bu hamburgeri görüp yemeyen varsa mutlaka denesin.



Hamburger köftesi bol sarımsaklı, küçük ve aşırı pişirilmemiş çok lezzetli bir köfte. Ekmeği ise özel bir domates sosuna bulanıyor ve size ulaşana kadar üst üste diğer soslu hamburgerlerle beraber sosu iyice emiyor. Size geldiğinde sosa bulanmış ekmeğin arasında enfes köftesiyle bir ziyafet başlıyor. Arasına azcık mayonez ve paket aldıysanız biraz da acılı hardal koyduğunuzda yaşanacak lezzet patlamasını anlatmak çok zor. Özellikle evde maç seyredilecek, dvd izlenecek günlerde eve adambaşı 2 ve katları şeklinde almanızı öneriyorum.



Islak hamburger en son 2 liraydı ama Taksim’e uğrmayalı epey oldu. Yerken sayarak yemenizi tavsiye ediyorum garson 7 tane yediniz dediğinde şok geçirmeyin sonra.

Afiyet Olsun. EAT RESPONSIBLY.

Hiç yorum yok: