12 Ocak 2011 Çarşamba

2 DE 1 YE - ACIBADEM

Mantı çok sevdiğim bir yemek değildir, en azından bazıları gibi mantı krizi tutan bir adam değilim. Bu nedenle mantı çok çok güzel değilse pek tercih etmem. Şehirde adı çok bilindik birçok mantıcı var, kendileri için çeşitli mecralarda methiyeler düzülmüş ancak nedense benim çok beğendiğim bir mantıcı yoktu.

2 DE 1 YE ile karşılaşana kadar. Burası tamamen elde ve gözünüzün önünde açılan mantıları, yağlamaları ile mantı seven herkesin kalbinde taht kuracak bir mekan.

2 DE 1 YE Acıbadem’de Nişantaşı durağında küçücük bir dükkan, o kadar ki içerisi toplam 4 masa. Masaların arkasında bir banko var ve burada 2 abla sürekli mantı açıyor, sarma sarıyor ve siparişleri hazırlıyor. Menü çok sade; mantı, yağlama, sarma ve revani. Yemeklerin tümü 13-14 lira. Bu kadar küçük bir dükkan bu kadar iddialı bir fiyat politikası nasıl uygular diyorsunuz, yedikten sonra cevabı buluyorsunuz. İçerde yer bulmak öğlenleri problem, 4 masa paylaşıla paylaşıla kullanılıyor.

Ben gittiğimde yağlama yedim. Yoğurt sarımsaklı mı diye sordular sarımsaklı deyince tebrik aldım. Yağlaması gerçekten enfesti, başta dediğim gibi çok düşkün olmadığım bu yemeğin tadı hala damağımda. Mantısının tadına baktım, anlatmaya dilim varmıyor. Seneler önce Kayserili komşu teyzenin kazanla pişirip hepimize dağıttığı ev mantısından sonra yediğim en güzel mantı. Kayseridekilerle kıyaslamazsanız siz de bana hak vereceksiniz.



Bir öğlen yolunuz bizim mahalleye düşerse mutlaka deneyin, hele mantı düşkünüyseniz yolunuzu bizim mahalleye düşürün. Tabi dükkanın bizim spor salonu ile aynı sokakta olması moral bozucu. 3 kalori vermek için canın çıksın dönüşte otur yağlamaları yuvarla.

Afiyet Olsun. EAT RESPONSIBLY.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

paket servıste var 340 85 75