24 Kasım 2010 Çarşamba

FLORYALI - GÜZELBAHÇE

Bayramın ikinci günü sanki ilk gün 2 tencere kavurma yememişcesine kendin pişir kendin ye için Güzelbahçe’ye yol aldık. İzmirliler bilir İzmir’de en meşhur kendin pişirciler Güzelbahçe sahilde yan yana yer alır.

Biz senelerdir hep aynı yere giderdik fakat bu sefer babam yeni bir yer açılmış ve çok tutmuş oraya gidelim dedi. Floryalı ve etleriyle tanışmam bu vesile ile oldu.
Floryalı çok büyük ve ferah bir mekan, ortada kocaman bir şömine, ahşap masalar ve yanınızda etinizi pişireceğiniz ocaklar bulunuyor. En arkada ise fotoğrafta görüleceği üzere dev bir camekanda etler sergileniyor.



Biz et olarak köfte, sucuk, et beyti, pirzola ve adana şiş istedik. Bunlardan yemeden ölmeyeceğiniz ve gittiğinizde mutlaka yemeniz gereken lezzet ise kendi imalatları olan sucuktur. Bu kadar lezzetli sucuğu Tire’ye gittiğimizden beri yememiştim. Tire’de ayrı bir yazı konusu ya neyse.



Floryalı’da adana şiş hariç herşey çok lezzetliydi, adana yavandı, baharatı ve acısı eksikti. Ancak mekanın et kalitesi gerçekten çok yüksek.

4 kişi alkolsüz 200 liraya yakın bir hesap geldi. Hatorlatmak isterim ki oldukça çok yedik , dolayısıyla ucuz olmasa da makul bir fiyat politikası var.

Afiyet Olsun. EAT RESPONSIBLY.

Hiç yorum yok: