27 Haziran 2010 Pazar

ACIBADEM SAHRA DÜRÜM

Hazır mahallede yol alırken benim İstanbul'da açık ara en çok beğendiğim dürümcüyü ziyaret edelim. Sahra'yı daha önce bilmeyen ve bu yazıyı okuyarak gidecek olanların bana çok hayır duası edeceklerinden eminim.


Sahra , hem usta hem de sahibi olan Emin Usta tarafından işletiliyor. Başarının en büyük sırrı her lezzetin başında Emin Usta'nın bizzat bulunması , daha Sahra'ya gidip kendisinin güleryüzünü görmediğim hiç olmadı.

Emin Usta Mardinli , tam bir Güneydoğu lezzetleri ustası. Çiğ köfte onda , künefe onda , el açması lavaş onda , çift bıçak kıyması onda ; böyle olunca da en güzel lezzetler ister istemez onda.

Sahra'da istediğiniz her kebabı deneyin , pişman olmazsınız. Ancak benim bu sayfada altını kalın harflerle çizeceğim lezzet içinde özel Mardin kebabı bulunan Sahra dürüm. Mardin kebabı diye bir kebap çeşidi var mıdır yoksa bunu Emin Usta mı icat emiş bilmiyorum ama nasıl olursa olsun ellerine kollarına sağlık. Çift bıçakla çekilmiş kıyma kebabı , içinde bol acı , maydanoz ve biraz da ceviz var. Onu daha da lezzetlendiren ise sarıldığı lavaş , Sahra lavaşı kendisi elde açıyor , günde 2 kere. Bu yumuşacık lavaşa sarılmış bol yağlı ve acılı kebaptan bir tane tadıp bırakacakları tebrik ediyorum. Ben genelde bir tane ile yetinemiyorum.
Sahra'da çok hoşuma giden bir başka konu ise servis. Her zaman , ki gece yarısı gitmişliğim de var , ama her zaman güleryüzlü ve samimi. 1 tane dürüm için oturduğumda da , kalabalık grup halinde geldiğimizde de hep aynı samimiyet ve güleryüzü buldum.
Sahra'da dürüm 7 lira , kebaplar 9 -12 lira , lahmacun 2.5 lira , her çeşidin bulunduğu öksüz doyuran cinsi karışık kebap ise 17.5 lira , künefe 6 lira. Size oldukça uygun fiyatlara enfes bir kebap şöleni vaadediyorum , mutlaka deneyin.
Yıllardır dürüm denince ilk aklıma gelen Sahra'yı şiddetle tavsiye ediyorum. Acıbadem civarındaysanız mutlaka uğrayın.
Afiyer Olsun. EAT RESPONSIBLY.




1 yorum:

Unknown dedi ki...

sahra gerçekten mükemmel.. şimdiye kladar yediğim en iyi dürümleri yedim orda =)