26 Haziran 2010 Cumartesi

ÇANAK KEBAP & KATMER


Belki de en başta yazmam gereken ancak belki de kapı komşumuz olması nedeniyle sonra sonra diye diye bugüne kadar yazmadığım Çanak'ta sıra. Acıbadem'in açıldığı günden beri dolup taşan popüler kebapçısına gidiyoruz.

Çanak açıldığında beri işletmecisinin titizliği ve dikkati sayesinde aynı kaliteyi devam ettiriyor. Özellikle kebapçılarda sıkça rastlanan muhteşem başlangıç sonrası günden güne lezzet ve servis kalitesinde düşme sendromu burada asla yaşanmadı. Bunun sonucu olarak mekan haftaiçi öğlen dahi dolu ve bunun doğal sonucu olarak dışarıya bakan bir masaya oturmak istiyorsanız rezervasyon şart. Çanak'ta menü çok zengin ancak ben sizinle gittiğinizde mutlaka ama mutlaka tadına bakın diyeceğim lezzetleri anlatacağım.

İlk lezzet bombası yuvalama. Buraya götürdüğüm Antepli arkadaşımın da testinden geçen yuvalama yemeğe güzel bir başlangıç için olmazsa olmaz. Gerçi Antepliler için ana yemekmiş ama ben az yuvalamayı başlangıç olarak değerlendiriyorum , yuvalama beni kesmez .

Ana yemek olarak firik pilavı tandır muhteşem bir lezzet. Çanak'ın firik pilavı gerçekten çok farklı , kullanılan yağdan tutun et suyuna ve üzerine dizdikleri tandır etine kadar herşey ağzınıza layık.

Çanak'ı ziyaret edeceklere lahmacununu da mutlaka denemelerini tavsiye ediyorum. Tandır yeseniz bile ilaç niyetine önden bir tane lahmacun mutlaka atın. Hakiki Antep lahmacunu yapıyorlar.

Finali ise mutlaka katmerle yapacaksınız. Katmerin ne kadar lezzetli olduğunu anlatmak çok zor. Sıcak sıcak gelen arası kaymaklı bu müthiş lezzet güzel bir yemeğin en ideal cilası. Gittiğinizde tokluktan çatlasanız bile deneyin , zira yazdıklarımın hepsini söylerseniz , başta da gelen sıcak lavaşa tulum peyniri ve tereyağını boca ederseniz çıkışta sorun yaşayabilirsiniz.

Çanak'ın fiyatları makul , ne ucuz ne pahallı. Yuvalama 6 lira , firik pilavı sade 8 lira , tandırla beraber 15 lira , lahmacun 2.70 lira , kebaplar 15 lira civarı , mezeler 6.5 lira tabağı , özel katmer 12 lira. Bizim mahalleye yolu düşenlere mutlaka öneriyorum.

Afiyet Olsun. EAT RESPONSIBLY.

Hiç yorum yok: