19 Ağustos 2010 Perşembe

RİGEL BALIK ÇENGELKÖY

Dün akşam iş yemeği için Çengelköy'deki Rigeldeydik. Burası 7 - 8 yıl kadar önce alkolsüz ve çok uygun fiyatlı , salaş bir balıkçıydı. Eşimle buraya sık sık gelir balık yerdik. Geçen zaman içinde el değiştirdi ve etrafındaki lüks balıkçılara kafa tutan bir yer haline geldi.

Yemeklerden önce soğuk meze olarak eşsiz bir manzarayı size garantiliyor Rigel. Fotoğraflar çıkar çıkmaz eklemiş olacağım. Dolayısıyla yemeğin keyifsiz geçme ihtimali kalmıyor.



Soğuk meze olarak deniz börülce , köz patlıcan , kırmız biber ve kavun - peynir geldi. Açıkçası hiçbiri için müthiş terimini kullanamayacağım. Kötü değillerse de vasatı aşmıyorlar. Salata da ona keza gerek sosu gerekse içeriği ile insanın iştahını açan bir lezzet değil.

Rigel'e gidecek olursanız yemeniz gereken lezzeti açıklıyorum : Ahtapot Izgara. Bodrum'da yediğim ahtapot ızgaradan sonra yediğim en lezzetli ve yumuşak ahtapot dün gecekiydi. Sosu tam kıvamında , pişmesi tam olması gerektiği gibi olan enfes bir ahtapot ziyafeti çektim.

Ardından deniz levreği geldi. Çok güzeldi. İş yemeklerinde balık ayıklanıp gelmese daha memnun olacağım , şöyle 10 parmak balığa girişsem , en son 3 kiloluk levreğin kafasına dalıp kedileri küstürürcesine yesem balığımı daha iyi olacak ama yine de deniz levreği hakiki deniz levreğiydi ve çok lezzetliydi.

Tatlı olarak birşey istemememize rağmen kağıt helva arası dondurma geldi ve sıcak akşam için çok güzel oldu.

Rigel'in fiyatlarını bilemiyorum ama sanırım adambaşı 100'den aşağı kalkmak zordur. Daha fazla ise değmez , daha ucuz ise çok iyi demek zorundayım , bu kez net rakam veremiyorum.

Afiyet Olsun. EAT RESPONSIBLY .

Hiç yorum yok: