17 Haziran 2010 Perşembe

MOSTAR KÖFTECİSİ

Sıra 2 sene kadar önce Güneşli'de çalışırken keşfettiğim İstanbul köfte sarayına geldi. Burası benim İstanbul sınırlarında yediğim en iyi köfteyi yapıyor , Türkiye'de ise yediğim en iyi 5 arasına kafadan girerler.

Mostar'da menü çok sade , kafanızı karıştıracak bir durum yok. Gideceksiniz köftenizi mideye indirip kalkacaksınız. Menüde 4 çeşit köfte var ; mostar , rumeli , ıslama ve kaşarlı. Ayıptır söylemesi ben her birini defalarca denedim ve hangisi diye soracak olursanız hepsi demek zorundayım. Dolayısıyla ilk defa gidecek arkadaşlara karışık köfte ısmarlayıp bütün çeşitlerin tadına bakmalarını öneriyorum ve İstanbullulara sakın ha yemeden ölmeyin diye ısrarla öneriyorum.

Köfteleri kısaca tarif edecek olursam , tarif ederken ağzımın sularını zor tuttuğumu belirtmek istiyorum , mostar domates soslu tereyağlı , rumeli sade , ıslama köfte adapazarı'nın ıslaması ve kaşarlı da bildiğimiz kaşarlı köfte ancak muhteşem bir etten yapılmış harika bir lezzet.

Yemeğin üzerine tatlı isteyenlere dondurmalı irmik var ve çok lezzetli ancak çoğu lezzet merkezinde olduğu gibi burada da köftenin tadını ağzınızda bırakın diye tavsiye ediyorum.

Köfteler 12 lira , çorba + köfte + tatlı ve içecek ile 25 - 30 lira hesap verirsiniz. Pazarları kapalı , haftaiçi öğlenleri yer bulmak sorun.


Afiyet Olsun. EAT RESPONSIBLY.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Sabah daha yeni kahvaltı yaptık , şu yazdıklarını okuyunca iştaha gelmemek mümkün değil ..en kısa zamanda gitmeliyiz