21 Haziran 2010 Pazartesi

KÖFTECİ MUSTAFA ADAPAZARI

Önceki yazımda İstanbul'daki en iyi köfteciyi yazınca sıra geldi Adapazarı'nın en iyisine. Akşam akşam kimsenin biryeri şişsin istemem ama eşimle aklımıza Adapazarı'nda birkaç kez ziyaret ettiğimiz ve her seferinde tadı damağımızda kalan meşhur ıslama köfte ustası Köfteci Mustafa düştü.

Köfteci Mustafa Bosna göçmeni Mustafa Bey tarafından 1912 yılında kurulmuş ve bugün şehre gidip nerede yiyelim diye kime sorsanız illa ki size burayı tarif eder. Bize tarif edenden de Allah razı olsun , ömrümüzde yediğimiz en lezzetli ıslama köfteyle tanışmış olduk.

Dükkan Adapazarı'nda ana cadde üzerinde eski ancak çok samimi ve sıcak bir mekan. Girişte çok büyük bir ızgara , yüzlerce dilim yenmeyi bekleyen ekmek ve hazır piyaz , salata ve ayranların bulunduğu camekan. İçerisi 10 - 12 masa , sakın ha tuvalet önündekine düşmeyin zira takdir edersiniz ki pek iştah açıcı değil. Oturur oturmaz siparişi yapıştırın zira hazırda bekletilmediği için ızgarayı beklemeniz gerek , zaten düşünecek birşey yok ıslama köfte yiyeceksiniz.

Islama köftenin sırrı ekmeklerin banıldığı suyunda. Dana eti suyu , kemik suyu ve toz biber içeren suya banılan ekmekler kızartılıp tabağa diziliyor ve sadece süt dana etinden yapılan köfteler üzerine yerleştiriliyor , alın size muhteşem bir ziyafet. Bir porsiyonda durabilene aşk olsun. Başlarken bir mi iki mi kararını baştan verin zira ara verip beklemek hoş olmuyor , oburlara şimdiden tavsiyem en az bir buçuk söyleyin. Ağızlarda dağılan bu muhteşem lezzetin tadına vara vara doyun. Gidenlere tavsiyem yanında mekanın kendi yaptığı buz gibi şerbetlerden de tatmaları.

Köfteci Mustafa'da köfte lezzeti ile ters orantılı fiyatlarda , köftenin fiyatı 7 lira , piyaz , salata vs 3 - 5 lira gibi fiyatlara , bir buçuk köfte , piyaz ve ayranı 15 lira gibi bir fiyata yemeniz mümkün ki bu lezzeti bu fiyata yemek harika. Yolu Adapazarı'na düşenler sakın ola bu lezzet merkezini atlamasın.

Afiyet Olsun. EAT RESPONSIBLY.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ya bırak hocam bes para etmez ne lezzet var, ne de fiyatlar makul sakın gitmeyin ben gittim okadar yol tepip...