16 Haziran 2010 Çarşamba

ALTINOLUK MANDIRASI

Söz İzmir’den açıldı mı yazacak yer bitmez , balığıydı boyozuydu derken uzar gider. Boyoz demişken İstanbullulara onu da tanıtmanın zamanı geldi artık. Şimdi sıra geçen haftasonu yine ziyaret ettiğim bir İzmir kahvaltı klasiğinde , Altınoluk Mandırası.

Altınoluk İzmir – Güzelbahçe yolu üzerinde senelerdir İzmirlilere hizmet veriyor. Kendi üretimi olan mandıra ürünleri , yanında dışarıdan tedarik ettiği kahvaltılıklarla önemli bir lezzet merkezi olarak herkesin bildiği ve her sabah hınca hınç dolu bir mekan. Geçtiğmizi senelerde yine aynı yol üzerinde bu kez deniz kenarında biraz daha janjanlı bir şube açarak kapasitelerini arttırmışlar. Biz haftasonu bu ikinci yere gittik.

Buraya gittiğinizde bal kaymaklarını sakın atlamayın , kendi ürettikleri beyaz peyniri pas geçmeyin , bir de yoğurtlarını yemeden ölmeyin. Altınoluk’un ballı yoğurdu bir klasiktir ve çok tutulur ancak ben pek sevmem ; yoğurtla balı pek yakıştırmam ama severim diyen denesin zira yiyenler anlata anlata bitiremiyor. Bir de müthiş güzel bir yağda pişirdikleri beyaz peynirli yumurtasını illa ki isteyin , tükenmeden alın.

Kahvaltıda yedikleriniz kesmediyse buranın ürünlerini eviniz için satın da alabilirsiniz. Peynirin kilosu 15 , zeytinin kilosu 15 lira gibi uygun fiyatlara . Kahvaltı adambaşı 15 liradan ucuza tam tekmil yapılabilir , sanırım bu kadar popüler olmasının ardında biraz da fiyat politikaları yatıyor. Üretici olmanın avantajını kullanıyor ve tutuldu diye kazıklama yoluna hiç girmiyorlar.

Çeşme'ye giderken otoban yerine alt yolu kullanıp deniz havası ala ala gideceklere tavsiye edilir. Aynı yol üzerinde birkaç yere daha uğrayacağız, sırayla acele yok...

Afiyet Olsun. EAT RESPONSIBLY

2 yorum:

Bidoluhayat dedi ki...

gerçekten çok güzel bir yer burası. daha önce gitmiştim. önümüzdeki hafta da tekrar gitmeyi planlıyorum. yemeden ölme adını çok beğendim :) afiyet olsun!
www.bidoluhayat.com

ulas dedi ki...

arkadaşlar en son gidilecek mekan herşey çok sıradan peynirler kötü ve utanmadan iki kişiye 50tl kahvaltı parası bence ohalık bir durum