7 Ağustos 2014 Perşembe
TAÇ BALIK - ÇUBUKLU
Senelerdir gittiğimiz, her gittiğimizde aynı kalite ve lezzeti bulduğumuz balıkçılardan biri; TAÇ. Aslında İstanbul'da kazık yemeden gidilecek balıkçı bulmak çok zor ama Taç yerine ve kalitesine göre aşırı pahalı sayılamayacağından sık sık gittiğimiz bir mekan.
Mekanın en güzel yanı yeri. Çubuklu sahilde daha doğrusu tüm Boğaz'da denize karşı oturup balık yemenin, rakı yudumlamanın keyfi dünyanın neresinde vardır bilemiyorum, benim hayatta en zevk aldığım ve karşılığında verdiğim paraya acımadığım yemek Boğaz'da yenen balıktır. Taç'ta bunların içinde fiyat / performans olarak en iyilerindendir.
Taç'ın lezzetlerine gelirsek; balık çeşidi genelde tatmin edici. Yazın sardalya dahi getiriyorlar. Mevsiminde bulamayacağınız balık yok. Palamutu, ki ben çok sevmem, mevsiminde ızgarada enfes yapıyorlar. Bir sefer dülger hazırladılar ki yediğim en iyi dülger burada yediğimdi sanırım.
Fakat esas farklı lezzetleri ara sıcakları. Balık kokoreç, karidesli ıspanaklı mantı, deniz mahsülleri fettucine, kalamar ızgara, beğendili balık mutlaka denenmesi gereken lezzetler. Benim gibi sade ve ızgara balık sevenin bile bir kez dahi olsa denemesi gerek.
Tersten gidiyoruz ama salatayı da çok iyi yapıyorlar. Balıkçıda salata benim için çok önemlidir. Burada roka salatası çok güzel hazırlanıyor, zeytinyağları 1. sınıf. 2 hafta önce son gittiğimizde verdikleri kavun ve peynir ise uzun süredir dışarıda yediklerimin en iyisiydi, rakı tüketimimiz onlar yüzünden arttı.
İlk kez gidecekler için mekanın 100 TL karşılığında fiks menüsü oluyor. Tavsiye ederim, herşeyden biraz deneme fırsatınız olur. Fiks menü almazsanız da adambaşı yaklaşık 100 TL verirsiniz. İçki almıyorsanız 60 - 70 TL tutar. Boğaz'da bu fiyata bu kadar kaliteli çok balıkçı yok artık.
EAT RESPONSIBLY.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder