2 Mart 2011 Çarşamba

KANATCHI – YAKACIK

Bugünkü yazımız işyerinden sık sık gittiğimiz bir lezzet merkezi hakkında. Yer biraz uzak, Samandıra’dan Kartal’a inerken Yakacık Caddesi üzerinde. Uzaklarda çalıştığım için uzakalrdan bir yer öneriyorum bu kez, üşenmeyen kalksın gitsin, üşenenin canı sağolsun.

Bu kadar yol gidilen yerde ölmeden yemeniz gerek diyebileceğim 2 lezzet var ki hakikaten ikisi de çok lezzetli.

İlk lezzetleri paçanga böreği. O kadar kıtır kıtır, içi o kadar dolu ki tam bir lezzet patlaması. İçinde kullandıkları pastırma da genelde yapıldığı gibi kalitesiz değil, yumuşacık bir pastırma kullanıyorlar. Giderseniz mutlaka yemelisiniz.

En önemli lezzetleri ise resimde göreceğiniz üzere kanatları. Ben acılı kanatlarına bayılıyorum ve genelde 1.5 porsiyon yemeden dönmüyorum. Izgara ustası hakikaten işinin ehli. Kanatları yakmadan ve sosun dozunu kaçırmadan sunuyorlar. Sıcak sıcak kanatların yağını bandıkları kızarmış ekmeğin üzerinde servis ediyorlar ki sırf o ekmek bile iştah açıcı.


Yolunuz olur da Yakacık taraflarına düşerse mutlaka aklnızda olsun, aynı binada ETCHI de var. İsimler fazla zorlama ama lezzet iyi.

Kanat porsiyonu 12 lira, paçanga 6 lira, fiyatlar genel olarak kiranın muhtemel etkisiyle makul.

Afiyet Olsun. EAT RESPONSIBLY.

Hiç yorum yok: