Kıbrıs’tan döner dönmez leyleği havada görmüş gibi 6 aydır gitmediğimiz memleketimiz İzmir’e yol aldık. Kışın İzmirsiz idare edebiliyorum ama hava bahara çalmaya başlayınca içimdeki İzmir sevdası canlanıyor , kendimi tutamıyorum. Çeşmealtı gözümde tütüyor , Kordon’da günbatımını özlüyorum.
İzmir’de bir balık sevdalısı olan ve bana da aynı damak tadını aşılayan babamın her zaman gittiği bir balıkçı var : KULE BALIK. İzmir’den eski yoldan Urla’ya giderken Güzelbahçe sahilde yer alan büyük bir balık lokantası burası. İzmir’e her gittiğimizde mutlaka burada balık yeriz , hava daha da güzelleşince Çeşme Dalyan’a gideriz ama o başka bir yazı konusu.
Geçtiğimiz Perşembe akşamı da balık classico’dan şaşmadık ve Kule’nin yolunu tuttuk. Kule’nin servis anlayışı dışarıdan getirdiğiniz balığı pişirip , kendi meze ve içkileriyle sunmak şeklinde. Balığı kapının önündeki balıkçıdan da alabilirsiniz , kendiniz dışarıdan da getirebilirsiniz. Biz kapının önündeki balıkçıyı çok tuttuğumuz için yine oradan balık seçtik.
Öncelikle Perşembe akşamı yani haftaiçi bulunan balıkları saymakta fayda var ; fangri , sinarit , deniz levrek , deniz çipura , kaya barbun , mercan , zargana , kofana ve trança. Daha ne olsun? Bu kadar balığı İstanbul’da hangi balıkçıda bulabilirsin vatandaş? Biz 1.5 kiloluk baba bir sinarit seçtik , kilosuna 50 yazdılar ki çok makul bir fiyat. Yanına da 250 gr , yani tepeleme 2 tabak , kalamar aldık fiyatı 10 lira ; şaka mı ? hayır değil.
Menüye bakınca aynı çeşidi mezelerde ve içkilerde de görebiliyorsunuz. Rakı isteyene her marka rakı , şarap isteyene her kalitede şarap mevcut , mezeler Girit otlarından klasik rakı mezelerine kadar çeşit çeşit. Mezelerin tabağı 4 lira ve tadımlık değil doyumluk , ufak rakı 20 lira. Biz turpotu , fava , haydari , köz biber , köz patlıcan seçiyoruz yanına da bir ufak açıyoruz , hayat çok güzel.
Mezeler taptaze ve enfes , fava tekmil , kalamar pamuk gibi pişirilmiş , zeytinyağları İzmir’e yakışır derecede kaliteli , sinaritimiz tap taze ve suyu kaçmadan servis ediliyor ; parmaklarımızı yememek için dikkat ediyoruz. Üstüne de helvayı çakıp rahatlıyoruz . 4 buçuk kişi yenen bu enfes yemeğe balık da dahil toplam 200 lira vermiyoruz , İzmir seni çok seviyorum.
Yolu İzmir’e düşenlere dehşetle tavsiye ediyorum.
Afiyet Olsun. EAT RESPONSIBLY
İzmir’de bir balık sevdalısı olan ve bana da aynı damak tadını aşılayan babamın her zaman gittiği bir balıkçı var : KULE BALIK. İzmir’den eski yoldan Urla’ya giderken Güzelbahçe sahilde yer alan büyük bir balık lokantası burası. İzmir’e her gittiğimizde mutlaka burada balık yeriz , hava daha da güzelleşince Çeşme Dalyan’a gideriz ama o başka bir yazı konusu.
Geçtiğimiz Perşembe akşamı da balık classico’dan şaşmadık ve Kule’nin yolunu tuttuk. Kule’nin servis anlayışı dışarıdan getirdiğiniz balığı pişirip , kendi meze ve içkileriyle sunmak şeklinde. Balığı kapının önündeki balıkçıdan da alabilirsiniz , kendiniz dışarıdan da getirebilirsiniz. Biz kapının önündeki balıkçıyı çok tuttuğumuz için yine oradan balık seçtik.
Öncelikle Perşembe akşamı yani haftaiçi bulunan balıkları saymakta fayda var ; fangri , sinarit , deniz levrek , deniz çipura , kaya barbun , mercan , zargana , kofana ve trança. Daha ne olsun? Bu kadar balığı İstanbul’da hangi balıkçıda bulabilirsin vatandaş? Biz 1.5 kiloluk baba bir sinarit seçtik , kilosuna 50 yazdılar ki çok makul bir fiyat. Yanına da 250 gr , yani tepeleme 2 tabak , kalamar aldık fiyatı 10 lira ; şaka mı ? hayır değil.
Menüye bakınca aynı çeşidi mezelerde ve içkilerde de görebiliyorsunuz. Rakı isteyene her marka rakı , şarap isteyene her kalitede şarap mevcut , mezeler Girit otlarından klasik rakı mezelerine kadar çeşit çeşit. Mezelerin tabağı 4 lira ve tadımlık değil doyumluk , ufak rakı 20 lira. Biz turpotu , fava , haydari , köz biber , köz patlıcan seçiyoruz yanına da bir ufak açıyoruz , hayat çok güzel.
Mezeler taptaze ve enfes , fava tekmil , kalamar pamuk gibi pişirilmiş , zeytinyağları İzmir’e yakışır derecede kaliteli , sinaritimiz tap taze ve suyu kaçmadan servis ediliyor ; parmaklarımızı yememek için dikkat ediyoruz. Üstüne de helvayı çakıp rahatlıyoruz . 4 buçuk kişi yenen bu enfes yemeğe balık da dahil toplam 200 lira vermiyoruz , İzmir seni çok seviyorum.
Yolu İzmir’e düşenlere dehşetle tavsiye ediyorum.
Afiyet Olsun. EAT RESPONSIBLY
1 yorum:
Onur
İzmir'de bizi Kule Balık'a götürmezsen yapacaklarımdan kurtulamazsın...
Yorum Gönder