9 Mart 2011 Çarşamba

NALİA BOSTANCI/GÜNEŞLİ


4 yıl önce çalıştığım Güneşli’de sıkça gittiğim Nalia Bostancı’da şube açmış, üstüne bir de fırsat kuponu yayınlamış, gitmemek elde değildi dostlar, elbette ki gidildi ve tekrar test edildi. Gideli 1 aydan fazla oldu ama yazmadığımı yeni fark ediyorum.

Nalia bir Karadeniz mutfağı temsilcisi, benim favorilerim arasında olmayan bir mutfak yani. Ama Nalia kalitesi ve lezzeti ile bu sayfalarda yer almayı hak ediyor.

Bostancı’da açılan şubesi E-5 yolundan İçerenköy’e döndüğünüzde hemen sağda kalıyor. 3 katlı ahşap bir binayı alıp çok güzel döşemişler. Önünde de şirin bir bahçesi var ki havalar güzelleştiğinde denemek istiyoruz.
Lezzetlere gelince; aklınıza gelen her türlü Karadeniz yemeği burada bulunabilir ama ben çok beğendiğim bazı lezzetlerinin altını çizmek istiyorum.

Hamsili yemekleri bekleneceği üzere muhteşem. Hamsili pilav harika, kıtır kıtır hamsiler ve tadı kaçmamış bir iç pilav ile bir başyapıt, mutlaka yenmeli. Hamsi tava da gittiğinizde ortaya mutlaka söylenmeli, biz çerez gibi yedik, zerre yağ tadı ve kokusu yoktu.



Kuru fasulye de seven için çok güzel. Ancak burada okuyucuyu uyarmak isterim; önceki yazılarda tanıttığım Çömlek’e gittiyseniz bu fasulye onun yanında sizi tatmin etmez, daha sıradan gelir. Pilavına da değinmeden paragrafı bitirmek istemiyorum. Kullandıkları tereyağı o kadar şahane ki pilav tane tane oluyor ve mis gibi tereyağı kokuyor. Zaten fasulye isteyen adam pilav söylemeyecekse fasulye ağlar. Son olarak da bu ikiliyi enfes turşuları ile tamamlamayı sakın atlamayın diyorum, fasulye turşusu da karışık turşu da enfes.

Benim denemediğim ancak Rizeli olması bakımından damak zevkine güvendiğim arkadaşlarım ise mıhlamasını yemeden ölme dediler bana, bu gidişte atlamışım bir daha ki sefere atlamamak gerek.

Son olarak odun fırınında pişen nefis pidelerini es geçmeyelim. Karadeniz pidesi sevenler için harika bir lezzet. Ben Aydın pidesi seviyorum ve Karadeniz pidesi, hele ki Trabzon peynirlisi, bana ağır geliyor ama sevenler için önerim pastırmalı kapalı pide olacak.

Fiyatlar makul, çok ucuz değil. Adambaşı 15-20 liraya güzel bir yemek yenebilir. Aşçı tabağı denen karışık tabak 18 lira, fasulye 10 lira, pilav 6 lira, hamsi tava 12 lira, hamsili pilav 12 lira.

Afiyet Olsun. EAT RESPONSIBLY.

Hiç yorum yok: