9 Mart 2011 Çarşamba

NALİA BOSTANCI/GÜNEŞLİ


4 yıl önce çalıştığım Güneşli’de sıkça gittiğim Nalia Bostancı’da şube açmış, üstüne bir de fırsat kuponu yayınlamış, gitmemek elde değildi dostlar, elbette ki gidildi ve tekrar test edildi. Gideli 1 aydan fazla oldu ama yazmadığımı yeni fark ediyorum.

Nalia bir Karadeniz mutfağı temsilcisi, benim favorilerim arasında olmayan bir mutfak yani. Ama Nalia kalitesi ve lezzeti ile bu sayfalarda yer almayı hak ediyor.

Bostancı’da açılan şubesi E-5 yolundan İçerenköy’e döndüğünüzde hemen sağda kalıyor. 3 katlı ahşap bir binayı alıp çok güzel döşemişler. Önünde de şirin bir bahçesi var ki havalar güzelleştiğinde denemek istiyoruz.
Lezzetlere gelince; aklınıza gelen her türlü Karadeniz yemeği burada bulunabilir ama ben çok beğendiğim bazı lezzetlerinin altını çizmek istiyorum.

Hamsili yemekleri bekleneceği üzere muhteşem. Hamsili pilav harika, kıtır kıtır hamsiler ve tadı kaçmamış bir iç pilav ile bir başyapıt, mutlaka yenmeli. Hamsi tava da gittiğinizde ortaya mutlaka söylenmeli, biz çerez gibi yedik, zerre yağ tadı ve kokusu yoktu.



Kuru fasulye de seven için çok güzel. Ancak burada okuyucuyu uyarmak isterim; önceki yazılarda tanıttığım Çömlek’e gittiyseniz bu fasulye onun yanında sizi tatmin etmez, daha sıradan gelir. Pilavına da değinmeden paragrafı bitirmek istemiyorum. Kullandıkları tereyağı o kadar şahane ki pilav tane tane oluyor ve mis gibi tereyağı kokuyor. Zaten fasulye isteyen adam pilav söylemeyecekse fasulye ağlar. Son olarak da bu ikiliyi enfes turşuları ile tamamlamayı sakın atlamayın diyorum, fasulye turşusu da karışık turşu da enfes.

Benim denemediğim ancak Rizeli olması bakımından damak zevkine güvendiğim arkadaşlarım ise mıhlamasını yemeden ölme dediler bana, bu gidişte atlamışım bir daha ki sefere atlamamak gerek.

Son olarak odun fırınında pişen nefis pidelerini es geçmeyelim. Karadeniz pidesi sevenler için harika bir lezzet. Ben Aydın pidesi seviyorum ve Karadeniz pidesi, hele ki Trabzon peynirlisi, bana ağır geliyor ama sevenler için önerim pastırmalı kapalı pide olacak.

Fiyatlar makul, çok ucuz değil. Adambaşı 15-20 liraya güzel bir yemek yenebilir. Aşçı tabağı denen karışık tabak 18 lira, fasulye 10 lira, pilav 6 lira, hamsi tava 12 lira, hamsili pilav 12 lira.

Afiyet Olsun. EAT RESPONSIBLY.

2 Mart 2011 Çarşamba

KANATCHI – YAKACIK

Bugünkü yazımız işyerinden sık sık gittiğimiz bir lezzet merkezi hakkında. Yer biraz uzak, Samandıra’dan Kartal’a inerken Yakacık Caddesi üzerinde. Uzaklarda çalıştığım için uzakalrdan bir yer öneriyorum bu kez, üşenmeyen kalksın gitsin, üşenenin canı sağolsun.

Bu kadar yol gidilen yerde ölmeden yemeniz gerek diyebileceğim 2 lezzet var ki hakikaten ikisi de çok lezzetli.

İlk lezzetleri paçanga böreği. O kadar kıtır kıtır, içi o kadar dolu ki tam bir lezzet patlaması. İçinde kullandıkları pastırma da genelde yapıldığı gibi kalitesiz değil, yumuşacık bir pastırma kullanıyorlar. Giderseniz mutlaka yemelisiniz.

En önemli lezzetleri ise resimde göreceğiniz üzere kanatları. Ben acılı kanatlarına bayılıyorum ve genelde 1.5 porsiyon yemeden dönmüyorum. Izgara ustası hakikaten işinin ehli. Kanatları yakmadan ve sosun dozunu kaçırmadan sunuyorlar. Sıcak sıcak kanatların yağını bandıkları kızarmış ekmeğin üzerinde servis ediyorlar ki sırf o ekmek bile iştah açıcı.


Yolunuz olur da Yakacık taraflarına düşerse mutlaka aklnızda olsun, aynı binada ETCHI de var. İsimler fazla zorlama ama lezzet iyi.

Kanat porsiyonu 12 lira, paçanga 6 lira, fiyatlar genel olarak kiranın muhtemel etkisiyle makul.

Afiyet Olsun. EAT RESPONSIBLY.