6 Aralık 2010 Pazartesi

BEEVESTEAK – ŞAŞKINBAKKAL


Cumartesi akşamı annemin tavsiyesi üzerine Şaşkınbakkal’da yeni açılan Beeves’e gittik. Annem 1 hafta önce gidip burada süt dana dallas denen süt dana pirzola yemiş anlata anlata bitiremiyordu.

Beeves sahilden Cadde’ye girmek için dönülen sokakta soldaki ilk binada yer alıyor, arabayı belediye otoparkına bıraktığınızda karşısı. Ailesi Kars’ta hayvan yetiştiriciliği yapan ve bu işi Gebze’ye taşıyıp büyüten Sidar Budak isimli girişimciye ait. Çalışma şekli, et saklama dolapları, kasap reyonu kendisinden önce açılan etçilerle aynı.

2 katlı mekanın alt katı biraz keşmekeş, masalar fazla yakın ve içeride pencereler açık olduğu için sigara içiliyor. Burayı beğenmeyip yukarıya çıktık ve doğru karar olduğunu gördük, fotoğrafta görüleceği üzere çok güzel yanan bir şömine, eskitilmiş mobilyalardan geniş masalar, rahat koltuklar yukarıda sizi bekliyor. Bir masa bulup
yerleşiyoruz.



Masaya hemen 3’lü set halinde zeytinyağı, zeytin ve yeşil zeytinden yapılma harika bir tabak geliyor. Zeytinyağları harika, kendi mezeleri basit ve lezzetli, ekmekleri poğaça kıvamında; Sarp yemek öncesi 2 dilim yuvarlıyor. Çok beğenip bir daha istiyoruz hemen geliyor.

Yemek olarak ben ve annem süt dana pirzola istiyoruz, eşim köfte istiyor Sarp da yesin diye. Süt dana pirzola et kalitesi olarak çok çok üst seviyede, şehrin en iyi etleri arasında demekte sakınca bulmuyorum. Pişirme olarak ben iyi pişmiş istiyorum iyi pişmiş geliyor, annem orta pişmiş istiyor orta geliyor, bazı restoranlar gibi sen nasıl istersen iste biz böyle pişiriyoruz ukalalığı sözkonusu değil. Pirzola o kadar lezzetli ki çok sevdiğim ve hemen istediğim hardal bile eklemyiroum bu lezzete, etin tadı ağzımda lokum gibi dağılıyor, mutluluk hormonu en üst seviyeye çıkıyor. Eşim köfteyi de çok beğeniyor, et kadar sıradışı değilse de çok lezzetli. Sarp 2 tane de köfteden yuvarlıyor.



Yemeğin üzerine tatlı söylüyoruz, katmer tavsiye ediliyor. Katmer de enfes, çok iyilerini yediğim için katmer şehrin en iyilerinden diyemem ama mutlaka deneyin yine de. Kaymağı azıcık eksik olsa da inceliği, fıstık miktarı ve sıcaklığı ile yemeğin üzerine çayla birlikte harika gidiyor.

Kahvelerimizi şömineye karşı içiyoruz, Sarp’ın altını değiştirmek istiyoruz uygun bir oda yok çok zorlanıyoruz. Mekan çocuklu aileler için biraz eksik, acil bir düzenleme yapmaları gerek, bir oyun odası ve bakım odası mutlaka olmalı.

Fiyatlar benzer et lokantaları gibi yüksek ama bu et için pahallı değil. Adambaşı 60 lira civarı ödeyeceksiniz, tabi hatırlatmak isterim en küçük dana et porsiyonu 350 gram, 600 grama kadar çıkıyor yani fiyatları 45 lira civarı olan etler aslında 2 kişilik gibi. Bir de 3 kişilik karışık tabağı var ki 90 lira.

Afiyet Olsun. EAT RESPONSIBLY.